miercuri, 26 mai 2010

A mai disparut O STEA .. Jean Constantin

In astfel de momente cuvintele sunt inutile .. si totusi .. asa cum cinic anticipam intr-un articol din 10 Noiembrie 2009, a venit si randul acestuia. Poate disparitia unor astfel de nume de pe scena cinematografica si a teatrului romanesc nu ar fi atat de dureroase, daca marii actori romani ar fi promovati, la fel cum sunt promovate toate curvele si nulitatile Romaniei prin zeci de emisiuni, la zeci de televiziuni. Rusine Antena 1, rusine PRO TV, rusine B1 Tv, etc, rusine .. rusine .. rusine. Cum este posibil ca Fernando de la Caransebes, Carmen Plesea, Monica Columbeanu, Mariana Rosca, Oana Zavoranu (si lista poate continua la nesfarsit) sau subiecte gen "cine cu cine si-o trage", "cine cu cine se mai cearta", sa ocupe mai mult spatiu la posturile romanesti de televiziune, decat artistii de valoare, oameni si personaje care ne-au facut multora dintre noi, tineretea mult mai placuta ?! Rusine ..

Actorul Jean Constantin a încetat din viaţă, astazi 26 Mai 2010, în locuinţa sa din Constanţa, la vârsta de 81 de ani. Artistul avea probleme cardiace şi fusese internat în mai multe rânduri în spital.  

Actorul a jucat în peste 50 de filme, cum ar fi "Baronul Ecluzei" (1960), "Răzbunarea haiducilor"(1968), "Zile de vară" (1968), "Prea mic pentru un război atăt de mare" (1969), devenind celebru în anii '70, cu seria de filme de comedie "B(rigada) D(iverse)", unde a jucat alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu şi Iurie Darie. Totodată, Jean Constantin este cunoscut pentru rolul lui Ismail din "Toate pânzele sus", de Mircea Mureşan.
Printre cele mai recente filme în care a jucatse numără " Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" (2006), "Roming", de Jiri Vejdelek (2007), "Supravieţuitorul" (2008) şi ''Poker'' (2010).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu