luni, 8 noiembrie 2010

De ce fotbal şi nu handbal ?!

Trebuie sa mentionez din capul locului ca acest articol nu-mi apartine, nici macar nu am intrebat autorul (Andrei Dumitraşcu) daca-mi permite sa-l preiau pe blog-ul meu (suntem prieteni, asa ca sper sa nu ma dea in judecata ;)) ) insa, mi-a placut foarte mult ideea, sunt in acelasi asentiment .. drept care vreau sa-l impart si cu altii.

"În România trăiesc aproximativ 22 de milioane de antrenori. Nu de tenis, nu de handbal, nu de basket. De FOTBAL! România este o ţară de microbişti. De asta vedem doar fotbal la T.V. în ziare pe site-uri etc.

În mod normal pentru ca un sport să fie foarte iubit ar trebui să aibă performante foarte bune. Noi nu avem performanţe mari în fotbal, cu o singură excepţie: Steaua ’86 – Cupa campionilor şi tot Steaua 87 – Supercupa Europei. În rest, vid (ca să nu zic gol că tot vorbim de fotbal). În schimb avem performanţe în handbal. Am fost campioni mondiali la băieţi, am fost şi la fete. Avem acum o generaţie la fete care face performanţă. Este în primele 3 echipe din lume. Atât la nivel de club (Oltchim Rm. Vâlcea) cât şi la echipa naţională. Şi totuşi handbalul nu este nici la jumătatea importanţei pentru români pe cât este fotbalul. Şi mi se pare normal!

În handbal nu ai niciun DODEL căruia i-a explodat bomba (sexi, evident) în faţă, nu avem niciun MUTU care să se drogheze şi să fie prins de două ori (ce Tandală! ce păcălici!), şi niciun TAMAŞ care să arunce cu pietre în ziarişti. Deci nimic fără scandal. Plictisitor, nu? Plictisitor faptul că echipa Oltchimului a jucat FINALA LIGII CAMPIONILOR. Enervant de plictisitor câştigarea turneului acela din Rusia prin care cel puţin momentan România a devenit CAMPIOANĂ MONDIALĂ. Dă-le dracu! Cine le-a pus? Ia mai bine să văd ce-a mai zis Jiji şi să se organizeze un referendum prin care să se voteze expulzarea tuturor campionilor români şi repatrierea prafuiţilor şi incapabililor şi să le ridicăm statuie, pentru că ne întreţin cu vieţile lor palpitante.

Cu fotbal, nu! Huo cu handbalul! VIVAT mediocritatea!"

Preluare http://www.revistacitylife.ro

Un comentariu:

  1. Foarte tare articolul,sunt de aceeasi parere, in plus handballul este un sport cu mult superior fotbalului. Jucatorii handbalisti sunt cu mult superiori celor de fotbal.
    Daca pui 90% din romani stiu sa joace fotbal, dar cati stiu sa joace handball?
    In plus in handball nu e totul sa alergi aiurea gen Banel(el daca are teren prin jurul casei il ara singur), ci trebuie sa stii cand trebuie sa alergi tare,cand sa calmezi jocul . Vor mai trece cativa ani buni pana o sa ajunga handballul un joc important pentru romani.

    P.S. Fara sa generalizez in legatura cu fotbalistii si handbalistii. Sunt si fotbalisti destepti........oarecum

    RăspundețiȘtergere