marți, 7 decembrie 2010

Romania mediocra

Pana nu demult, ma intristam cand mai la toate posturile de radio si tv ascultam sau vedeam promovata doar muzica straina. Astazi, dupa ce ma simt din ce in ce mai des bombardat de mediocritatea de pe piata muzicala romaneasca, dupa ce prostia si incultura unora ajunge sa fie folosita ca sample in diferite piese si devine parte din ORICE discutie, regret.

Mai bine muzica straina ! 

Mai mult, dupa ce zeci de "dj" din tara promoveaza in programele lor piesele in cauza sau îi sustin moral pe cei care le-au realizat, am ajuns la concluzia ca de fapt asa zisii "clubberi" sunt de fapt niste cocalari obositi, tarani de oras, ipocriti fara masura si ca in adancul inimii lor la baza stau tot manelele si muzica populara desi, se dau mari cunoscatori in muzica sau fac spume si intra in fibrilatii cand aud asa ceva. In prostia lor, e normal, nu au cum sa faca diferenta intre o piesa care merita promovata si una pe care sa nu o difuzeze nici macar in gluma. 

Romania mediocra - Rebuturi muzicale

O parte din exemple sunt simple si concludente. Intreb insa, de ce ti-ai pierde ore sa faci "remixuri" sau nici nu stiu cum sa le definesc, la astfel de mediocritati ?! De ce ar trebui ca de prostia unora sa nu scap nici cand ma duc sa ma distrez sau vreau sa ascult muzica ?!

Inca un motiv pentru care am ajuns sa detest cea mai mare parte din muzica romaneasca, e faptul ca nimeni nu mai vine cu ceva nou, cu un alt stil decat cel care ne-a invadat de prin 2008. Cu mici exceptii nu mai stie nimeni sa compuna versurile la o piesa in limba romana si toate se aseamana intre ele. Daca un artist / dj are succes cu o melodie, in saptamana urmatoare cel putin alti 3 vor copia stilul, vor promova obsesiv piese asemanatoare sau vor pune tema muzicala in cauza versuri de la alte piese, asa numitele bootleg-uri. De ce ?!

Am ajuns in stadiul in care nu mai suport sa aud in jurul meu "Nu stiu" .. sau sa ma gandesc de doua ori inainte cum sa raspund daca ar trebui sa folosesc cele doua cuvinte. Pana si pe facebook, care se vrea un site de socializare net superior Hi5-ului, am fost "lovit" de "Perversa de pe Tg Ocna". Mihai Bendeac a ajuns sa-si faca emisiunea doar din astfel de personaje. Nu a existat bal al bobocilor la care sa nu vad cel putin o sceneta care sa-i aiba ca protagonisti pe cei in cauza. Cam de cate ori ar trebui sa rad la prostia unora ?! Cu ce-mi schimba viata astfel de persoanaje ?! Cu ce le sunt superiori cei care promoveaza mediocritatea ?! De ce ar trebui ca incultura unora sa fie tranformata in brand ori sa se bucure de un PR mult mai mare decat al unui campion, premiant sau in general a unei persoane care merita toate laudele ptr ceea ce a facut in cariera lui (indiferent de domeniul despre care vorbim) ?!

Asa cum era de asteptat si Antena 1 si Pro TV si-au dat in stamba de 1 Decembrie. Daca tot anul am vazut sute de invitati pe care nu ai fi dat doi bani, de 1 Decembrie i-a lovit nationalismul, invitand sau prezentand reportaje despre oameni care fac cinste Romaniei. Rusine ! Trebuia sa-i cunoastem si in timpul anului, nu doar o singura data pe an. Si ciclul menstrual vine odata pe luna .. in timp ce Bianca Dragusanu Adelina Pestritu sau alte rebuturi asemenea ma impiedic de ele la  tv mai ceva ca de presedintele Romaniei .. Rusine !

Pentru toti cei care promoveaza asa ceva: Voi NU sunteti dj, ci doar lautari cu cd-uri.

10 comentarii:

  1. Ultimul parafrag nu-şi are locul în postul asta. Ştii ce se întâmplă când amesteci roşii şi castraveţi ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Chestia cu promovarea mediocritatii in scenete este adevarata , dar lumea iubeste asa ceva, sunt de acord sa nu copii aceiasi faza si sa o repeti la infinit, dar cu aceleasi personaje care au prins la public poti sa creezi ceva original. E bine uneori sa faci haz de necaz.

    RăspundețiȘtergere
  3. despre tot ceea ce ai spus in privinta muzicii romanesti: ai un mare BRAVO! ai punctat unde trebuie. mai bine asculti linistea din jur

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai foarte mare dreptate, muzica comerciala romaneasca e toata aproape la fel (o trompeta, o toba, un saxofon) si gata ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Este pe cat se poate de real ce spui...insa sa nu uitam ca setea de manele nu a disparut...si OTV inca mai face audienta...TRIST!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos scris , dar pe undeva noi nu avem nici un drept sa criticam ce e bun si ce e rau , daca scoti o piesa in ton cu ce se pune e copie , daca faci ceva diferit nu te incadrezi nicicum. Romania mediocra e de foarte multi ani dar noi tot incercam sa ne mintim si sa credem ca am evoluat. Hai sa ne bagam p... si sa emigram cu tontii , ultimul sa stinga lumina :))

    RăspundețiȘtergere
  7. dj nick noi avem ce sa face ca dj rezidenti sa nu promovam aceste piese in cluburi
    ca dj sa nu promovam piesele in seturile noastre si daca aceste piese nu sunt promivate incetu cu incetu mor... cand eram pustam era un club mare la mine in localitate 2 ani am stat numai in el acolo nu am auzit o piesa de genu asa a fost numai maizica buna ...depinde si de noi ce piese folosim si ce promovam

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu vreau sa intru in conflict cu nimeni , ca dj invitat poti sa cam pui ce piese te taie capul , dar ca rezident zic ca nu e asa usor , am fost si eu ani buni rezident si cred ca stiu foarte bine ca trebuie sa mai pui si ce cere lumea nu doar ce ne place noua. Cand pui muzica la 70 % cocalari si pitipoance e clar ca trebuei sa pui ce le place lor , daca un rezident reuseste sa-si impuna stilul in toata prostia din tara asta are tot respectul meu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bravo ma!
    Acum insa depinde de zona!
    Aici in B vad ca nu se mai pune problema manelizarii sau "popcornizarii" ci a unui alt proces periculos - atacul hipsterilor! S-a umplut! Majoritatea cluburilor ii targeteaza! Pana si Twice-ul "meu" s-a transformat pentru ei! Si fetele spun ca s-au saturat de "baietii cu piz#@!"
    Adevarul e ca asculta muzica mult mai calitativa, chiar si romaneasca, insa tot hipsteri raman! Cineva a descris mai bine toata treaba asta - http://www.piticigratis.com/2010/10/kulturhaus-e-un-club-pentru-ratati-penibili/

    RăspundețiȘtergere
  10. lucrez si eu ca rezident e greu intradevar dar incerc sa combin stilul meu cu ce se cere ....e romania si asta explica totu :(

    RăspundețiȘtergere