marți, 12 ianuarie 2010

De ce ?!

Probabil nu sunt singura persoana din tara asta care adauga id-uri de mess la intamplare, gasite pe ODC sau din listele celor pe care-i ai deja, din diferite motive: pentru a promova online activitatea mea ca Dj, pentru promovarea blog-ului sau orice alte motive. Probabil, deasemenea, nu sunt nici singura care are dilema, de ce prima intrebare care vine din partea celui adaugat e "Cine esti ?!", repetata intr-un mod agresiv si insistent, mai ales daca nu-i poti raspunde cu promptitudine. De ce trebuie sa ai un motiv sau sa fii cineva anume, ca sa poti adauga un id de mess, in conditiile in care ai optiunea sa respingi cererea de prietenie din start (desi nici aici nu vad de ce ai face asta), sa-l stergi sau sa-i dai ignore daca te deranjeaza prezenta persoanei in cauza, in lista ta, prin mass-uri imbecile, bancuri expirate, etc etc. Nu ai putea adauga pe cineva in lista fara motiv ?! Eu personal, pot sa spun cu mandrie ca si Hi5-ul (blamat de atatia ipocriti care au inceput sa socializeze mai nou pe FaceBook ca si o modalitate mai elevata de socializare, mai de fitze, mai .. ..), mIRC-ul (he heee, ce vremuri) si messenger-ul mi-au facut de-a lungul timpului foarte multi prieteni (cu unii inca tin legatura de ani de zile, desi nu ne-am intalnit "face to face" niciodata). Nu inteleg insa reticenta si ostilitatea unei persoane cu care incerci sa intri in contact, asa cum spuneam mai sus, fie ca ai un interes de promovare, fie ca ai alte motive. A nu se intelege ca scriu acest articol pentru ca am avut de suferit, ci dimpotriva, pentru a trage un „semnal” catre cei pe care-i voi adauga in continuare in lista si catre cei care vor primi cereri de prietenie de la alte persoane. Hai sa incercam sa fim mai sociabili, mai buni, mai deschisi in a ne face cunostinte, prieteni. De ce sa privim cu ochi rai din start, pe cineva care isi doreste sa intre in vorba cu noi, indiferent ca se intampla virtual sau pe strada, in autobuz sau la rand la magazin ?! De ce sa intrebi "Cine esti" atata timp cat iti apare numele celui care te-a adaugat ?! Oare nu e evident (mai ales in cazul meu: Mc Freddy NrG, nu e clar ca sunt Mc ?! ori si mai penibil e in cazul in care faci un ID de promovare a evenimentelor dintr-un club) sau trebuie sa ai intotdeauna un motiv ?! Poate in momentul respectiv, nu ai timp sa-i raspunzi, poate in ziua respectiva ai adaugat 50 de id-uri, ce faci, explici la fiecare in parte ?! Cel mai penibil e cand intrebarea asta vine din partea unui coleg de breasla, fie ca e Dj sau Mc. Cu ce te-ar deranja sa ai cat mai multi Dj sau Mc din tara in lista ?! ?Nu ar fi oare un avantaj pentru tine atunci cand ai avea nevoie de o piesa, atunci cand ti-ai dori o colaborare sau pur si simplu un ajutor indiferent de natura lui ?! Nu te-ar ajuta sa cunosti si alti colegi, exceptandu-i pe cei care au un "nume" ?! De ce sa privesti totul cu reticenta ?! Si lista intrebarilor poate continua ..

8 comentarii:

  1. Sal,
    Interesant post...dar fiecare poatesa faca ce vrea e dreptul lui nu!?
    Eu ma numar printre acei care nu adaug id-uri la intamplare daca persoana nu o cunosc...
    Deci lista mea cuprinde colegi, fosti colegi si prieteni...
    Nu cred ca are rost sa-mi umplu lista asa ca sa am multi in lista sa fac un record ?? pentru !?

    Par ipocrit nu !? dar decat sa fie un other mai bine noo :-P

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu la fel fac ...si de multe ori incerc sa ii impac pe toti cei adaugati ...sa iti dau un exemplu Nick Kamarera.mare dj producator etc ...stau de vb cu el pe mess k si ku un vecin si crede-ma nu e un fitzos... mai fitzosi sunt alti dj(in devenire) de aici din Cluj ...Mcdj zulu cluj

    RăspundețiȘtergere
  3. din moment ce tu initiezi socializarea e de la sine inteles ca trebuie sa te prezinti si sa iti prezinti intentiile... ar trebui cand dai add la persoane sa zici din prima cine esti si de ce dai add de asta te pune si sa dai un short description la ym

    RăspundețiȘtergere
  4. Unii ar trebui sa citeasca de mai multe ori articolul sa-l intelega ..

    RăspundețiȘtergere
  5. cred ca nici un dj sau alta persoana mai importanta nu s`ar gandi sa faca un asemenea articol..e de apreciat ca astia "mari" sau "cu nume" cum ziceai si tu isi mai fac timp si pt ceilalti (din pacate nu toti..doar cativa) e de apreciat la tine ca si tu esti printre ei :)..Si Ai mare dreptate in articolul de mai sus..m`a lasat gura casca ...nu pot sa`ti zic decat multa sanatate si bafta in ce vrei sa faci in continuare..pt ca ..ca mc/dj cred ca ai ajuns la punctul maxim..Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  6. Aici trebuie facuta diferenta intre id personal si id de "business"!
    In messengerul de business incape orice, oricat. E important sa fie multi ca sa ajunga mesajul tau la mase cat mai mari.
    Messengeul personal e altceva. Nu e nici Hi5, nici Facebook, nici Mirc, nici agenda telefonica (in care sta poate si Gigi Becali). Cel putin asa il percep eu. E un loc in care iti selectezi persoanele cu care vrei sa dialoghezi si MAI ALES de la care crezi ca ai putea primi vreodata ceva interesant (un mesaj, un link, o melodie, un mix, o carte, un produs etc.). Si eu am primit add de la "Anvelope Sibiu". Am intrebat frumos ce si cum, nu a raspuns. Eram la un pas de ignore. A doua zi abia, mi-a lasat in off ca mi-a dat add in caz ca doresc anvelope... As fi putut sa tin omul asta in lista? Clar ca nu!
    Deci nu trebuie blamati oamenii si nici nu trebuie trase semnale de alarma, daca ei nu sunt interesati de un anume domeniu/persoana, in spatiul lor PERSONAL numit Messenger. Da-i un add pe hi5 sau Facebook si pun pariu ca iti va raspunde pozitiv (asta ca sa vezi diferenta).

    RăspundețiȘtergere
  7. ideea e ta e oki insa din punct de vedere social, personal nu prea vad asta. Adica nu toata lumea intra pe mess cu scopul de-a avea cati mai multi in lista ci doar prieteni si familie, cu care trebuie sa tii legatura.
    Insa cei care au id-urile la expozitie pe strong, diferite site-uri cred ca nu ar trebui sa mai foloseasca intrebarea "cine esti".
    Iar daca nu vrei pe nimeni in lista dai igone din prima, nu accept si dupa intrebarile.
    Personal tin in lista acum doar cunostinte si colegi + oameni din domeniul media (ptr ca de pe acolo sunt si eu) orice altceva dau ignore pentru ca interesele mele sunt limitate.

    RăspundețiȘtergere