miercuri, 19 mai 2010

Romania, o tara de pinguini !

Stiu ca acest articol e posibil sa atraga antipatia unora din cei care-mi viziteaza blog-ul, insa cred ca daca ar avea un moment de luciditate si de gandire, mi-ar da dreptate. 

S-a tot vorbit in ultima perioada de masurile pe care guvernul vrea sa le ia, in incercarea de redresare a economiei, acele reduceri ale salariilor celor din sistemul bugetar, s-a tot vorbit de mitingul organizat in Bucuresti si de nemultumirea oamenilor de nivelul de trai. 

Din curiozitate (desi as fi putut sa prevad intr-o oarecare masura modul de desfasurare) am urmarit "marele miting" din capitala, facand "zapping" intre Antena 3 si Realitatea Tv. Sincer ma asteptam la ceva mai mult "nerv" din partea manifestantilor, ma asteptam la o desfasurare de forte, de nemultumiri .. ma asteptam ca in astfel de conditii populatia in cauza sa nu aiba nevoie de organizare din partea nu stiu caror sindicate, sa se inflameze singuri, sa iasa singuri in strada, sa-si spuna cat mai tare nemultumirile, restul populatiei sa li se alature (tinand cont ca e vorba de parintii, bunicii nostri - rude de care statul isi bate joc - tinand cont ca am fi putut fi noi in locul lor) nu sa-i traga cineva de mana, sa-i aduca in Bucuresti sau sa-i indrume ca pe oi, unde sa se aseze. Asteptarile mele insa au fost nesatisfacute .. Mai mult, ochii mi-au iesit din orbita cand am vazut ca organizatorii si implicit cei prezenti, aleg sa-si exprime nemultumirile prin muzica, printr-o parodie a piesei "Pinguinul". Am ramas socat sa vad ca un miting de protest se incheie cu un moment concert al lui CRBL si inca o formatie ... :-?? Am ramas socat sa vad ca protestatarii dansau la final "dansul pinguinului" !!! Am ramas socat sa vad purtatori de cuvant care-si spuneau necazurile in versuri !! Penibil ! Penibil ! Penibil ! Oameni buni, va meritati soarta ! Daca asa intelegeti voi sa manifestati, daca asa intelegeti voi ca puteti fi bagati in seama, VA MERITATI SOARTA ! Sa va ia nu intre 15% - 25% sa va ia TOT ! Daca s-ar intampla asta, ce ati mai dansa atunci, "meneaito" ?! Cine si ce ar mai canta la finalul mitingului ?! "Nicolae Cretu - Foaie verde cinci chiperi" ?!

Unde in lumea asta se desfasoara in aceasta forma un miting DE PROTEST ?! ?! ?!  Unde in lumea asta populatia nemultumita de conducerea tarii atatia ani la rand, danseaza sau canta ca si cum ar fi la un bairam de cartier ?! ?! ?! Unde ?!

Pare a incitare sau ca sunt adeptul unei manifestari la / prin violenta ?! Da, este sau macar ceva mai apropiat de o forma de protest care sa nu fie de rasul lumii. Altfel nu vad sa se schimbe nimic in Romania. Daca nu-i dai in cap aluia de are pretentia ca te conduce, daca nu-l faci sa simta ca, desi a fost votat democratic, deciziile lui nu sunt cele care te reprezinta .. altfel nu intelege.

Unii nu stiu sau au uitat ca in '89 RO era SINGURA TARA DIN LUME fara datorii externe !!! Acum am ajuns sa nu mai putem trai fara sa ne imprumutam, am ajuns sa depindem de ce ne dicteaza FMI-ul sau mai stiu eu cine. De 6 ani traim aproape sub aceiasi guvernare, au avut peste 70% din parlament astfel ca ar fi putut lua orice decizie si sa faca orice, fara sa le stea nimeni in cale. Acum au ajuns sa ne spuna ca nu mai sunt bani ?!  In cazul asta, de ce nu mi-as dori sa-i impusc pe cei de la putere asa cum a fost impuscat Ceausescu ?! De ce nu mi-as dori sa-i dau jos de la guvernare, asa cum a fost indepartat regimul ceausist ?!

Facand o paranteza, paralel de ceea ce se intampla in viata de noapte a unor cluburi / baruri / pub-uri, am observat ca nu exista petrecere fara "dansul pinguinului". De ce ?! Nu mai exista alte piese, nu mai stie lumea sa faca si alte miscari de dans ?!

PS: Nu mare mi-ar fi mirarea ca in curand sa aud un remix house / minimal la piesa "Pinguinul", asa la "caterinca", cum s-au mai facut si la "Capra cu trei iezi", "Sorcova" sau alte imbecilitati asemenea .. la caterinca, dar cu un "mare succes" in unele cluburi din Romania sau piesa de referinta in promo-mix-urile unor "dj".

PS 2: Am ramas in urma cu "mega-noutatile". Este deja din luna ianuarie un remix la "Pinguinul", semnat Dj Rynno .. :-&

7 comentarii:

  1. unde ziceai ca ai fost cand se tinea demonstratia...????....aha...

    RăspundețiȘtergere
  2. Oare de ce eram sigur ca primul comentariu va fi unul potrivnic mie ?! Ok, fie, il accept. Desi de fiecare data, la fiecare articol, simt aceiasi persoana in spatele cuvintelor .. asa ca nu-mi ramane decat sa te rog sa nu mai intri pe blog-ul asta daca ai ceva personal cu mine sau pur si simplu nu ma suporti. Te rog .. da-mi pace, lasa-ma ..
    Da, eram acasa, in primul rand ptr ca nu am avut posibilitatea sa ma deplasez la Bucuresti, iar in al doilea rand pentru ca daca as fi reactionat asa cum mi-as fi dorit sa reactioneze manifestantii, as fi fost luat pe sus dupa primele secunde. Crede-ma insa ca daca as fi vazut o urma de protest adevarat in actiunea celor din Piata Victoriei .. .. nu mai stateam nici sa scriu articolul ..

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce sa zic...ai si tu dreptatea ta,daca in fiecare articol nu ai critica cate ceva sau pe cineva,mai ca te-as crede.Din ce am citit la tine pe blog inteleg ca esti inconjurat numai de oameni rai...si prosti!Esti ca ala de sta pe fotoliu cu ligheanul plin de floricele pe burta ,un pet de bere,se uita la meci...injura toti fotbalistii si mai zice:
    -Bai daca eram eu acolo rupeam poarta golurile! golurile...

    RăspundețiȘtergere
  4. Astept sa numesti tu niste subiecte laudative despre care as putea scrie .. si voi dezvolta eu ideile.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta nu a fost miting, a fost petrecere. Ne miram ca nu ne ia nimeni in seama? In `89 va asigur ca nu s-a dansat.....azi a fost bairam. Daca asa intelegem sa dam jos o guvernare...halal de noi, ne meritam soarta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Te felicit pentru modul in care iti exprimi gandurile ! Cu siguranta , majoritatea celor care citesc sunt de acord cu tine ! Cei care carcotesc , o fac din invidie si/sau neputinta si , uite-asa , doar sa nu fie de acord . FMI este asasinul economic al Europei . Vine pe la noi nu sa ne dea , ci sa ne ia . Un om destept spunea ca daca societatea are o problema , iar din rezolvarea acelei probleme nu ies bani , problema va ramane nerezolvata . Ce ai vazut tu la televizor nu a fost miting ci doar o amarata de manipulare ...politica ! Poti sa crezi ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place ca mai este cineva in tara asta care are aceleasi pareri ca si mine.La fel ca si tine,am fost oarecum uimita de asa-zisa "manifestare" a sindicatelor..asta nu e revolta,e doar un alt mod prin care sefii de sindicate demonstreaza celor din conducere ca pot organiza oamenii,etc..Pe scurt,prin manifestari de genu, nu fac altceva decat sa demonstreze ca sunt buni de pus si ei la conducere :-j
    E pur si simplu patetic..E februarie 2011 si tara asta se duce la vale de tot.Imi pare rau de faptul ca nici acum nu s-a putut rasturna un guvern,sau macar pe dl "capitan al flotei" romane.Si cand ii mai aud si pe sustinatorii lui "sa traiasca domn` presedinte! " ,cum sa nu :)..el traieste bine-merci,sa nu va faceti griji din cauza asta ;lasa ca tu stai si maturi mizeria din urma lui.Oamenii astia sunt inconstienti de-a binelea.Mai-mai ca mi-as dori sa traiasca Ceausescu.Asa fiecare avea macar un loc de munca,o locuinta si siguranta zilei de maine.
    Acum,nu-ti ramane decat sa te rogi ca o sa ai cu ce plati enormele facturi la gaz,apa,intretinere..etc(ca deh,totul a inceput sa se scumpeasca),Ah,iar pentru cei care au masini,sa dea Domnul sa nu mai platim atat pentru carburant:|
    In concluzie,tot respectul pentru blog-ul tau si mai ales pentru modul in care gandesti.Continua cu ceea ce faci,chiar daca unii se simt jigniti de adevar.

    RăspundețiȘtergere