miercuri, 22 septembrie 2010

Ce reprezinta un promo-mix ?!

In ultima vreme incep sa-mi pun tot mai des intrebarea asta: Ce reprezinta promo-mix-ul pentru dj-ul care-l face si in general ?! Ca oricare alti dj, ascult de multe ori mixurile celor care-mi trimit link-uri, din curiozitatea de a-mi face o parere despre stilul dj-ului respectiv, a pieselor pe care le "vede" el bune sau chiar din dorinta de a avea o sursa de inspiratie. Nu de putine ori descopar piese in mixurile unor dj, pe care nu le-as auzi niciodata in cluburi, discoteci, nici daca dj-ul respectiv ar fi praf de .. drogat, beat, etc. Mai mult sunt foarte surprins ca in unele mixuri sa aud cu totul alt gen de muzica decat ceea ce difuzeaza dj-ul respectiv in club / disco. Ma intreb: De ce ?! Nu e ca si cum ai fi un dj de manele, iar tu promo-mixul il faci cu muzica house sau invers ?!

Am lansat pe mess zilele astea o discutie in gluma cu un ... dj:

Mc-Dj Freddy NrG ®: si iti vine lumea la muzica asta ?! pfff .. m-as mira .. poate doar din aia de trag pe nas >:) 
Dj *****: care muzica?
Mc-Dj Freddy NrG ®: din promo-mix
Dj *****: dar promo-ul n-are nici o legatura cu ce bag eu in club.

Wow ... si atunci de ce l-ai mai facut ?! Cu ce are legatura ?!

Pentru mine ideea de promo, inseamna sa promovez ceea ce sunt eu, ceea ce fac eu, muzica pe care o difuzez, ca in cazul in care cineva aude acel mix, sa stie in ce categorie de dj sa ma incadreze. Pentru mine promo-mix inseamna că piesele care se regasesc in acel mix, sunt piese in premiera, piese care in viziunea mea vor deveni hituri. Promo = promovare, a pieselor, a mea ca Dj, a ceea ce urmeaza sa fie pe piata muzicala. Deasemenea, consider ca un dj prin promo-mix arata stilul lui ca dj, linia melodica pe care o urmeaza, cresterile si coborârile dintr-un "mini-program".Atunci, de ce as face un promo-mix cu piese pe care nu le voi difuza niciodata sau un stil care nu ma reprezinta ?!

David Guetta, astept un mix cu manele din partea, doar nu e ceea ce difuzezi tu.

Astept deasemenea si motivatii sau explicatii din partea dj-lor care se simt cu musca pe caciula, de ce aleg ca in promo-mix sa puna cu totul alt stil decat ceea ce difuzeaza ei in realitate ?! Nu vreau sa aud insa explicatii de genul "Asa vad eu muzica intr-un club", nu tine. Vorbim despre stiluri total diferite. Tu esti dj de muzica comerciala si promo-ul il faci minimal sau mai stiu eu. Nu tine deasemenea nici explicatia "Asta as vrea sa pun". Nu te da ce nu poti sa fii ..

ATENTIE: Comentariile care nu sunt semnate nu le voi accepta.

14 comentarii:

  1. ce zici daca dj-ul respectiv iubeste muzica minimal, face un set minimal pentru placerea lui.. pentru prieteni, fani, promoteri etc, dar la clubul unde e rezident el pune comerciala pentru ca asta se cere. Muzica lui de suflet nu prinde in clubul respectiv, asta inseamna ca nu mai trebuie sa faca seturi cu muzica ce ii place si trebuie sa faca doar cu ceea ce vrea lumea in clubul respectiv?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce zici daca mixul nu se intitula ....Dj XXX - Promo MIX ....?
    cand descarci un mix intitulat PROMO..... acel mix clar este reprezentativ pt dj respectiv, si te poate induce in eroare cand ai de gand sa inviti un anumit dj in club sau nu!

    RăspundețiȘtergere
  3. multe articole negativiste pe blogul tau...nu trebuie sa publici comentariul..dar..lasa-i incolo de colanti...asa e moda..cum in 70 erau evazatii.. sau cum era odata bigudiurile pe cap...sau de telefoane anonime... e blogul tau corect... dar ar trebui sa mergi mai mult pe partea de dj iala.. de aceea nu am nimic impotriva cu articolul cu promo mixurile...

    RăspundețiȘtergere
  4. Freddy, eu una iti dau dreptate. eu, si cine mai stie sa faca diferenta intre "muzici" :P e la moda in zilele noastre ca toti sa fie "dj", numai k foarte putini si inteleg ce trebuie sa faca in meseria ast. parerea mea...eu una iti sustin spusele:) btw...kamaaa kama ahava..:)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte tare. Ai foarte mare dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Off: dar ce reprezinta un DJ fara mapa :D ?

    On: Oricum nu le deschizi ochii!
    relax , take it easy :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca e ala care a tinut o vara intreaga, cea mai mare discoteca in aer liber din Europa, "in priza", cu piese in premiera si a avut muzica potrivita de pe doar 3 cd-uri, atunci .. ala e Freddy NrG, UN SMECHER =))

    RăspundețiȘtergere
  8. Bravo Freddy! Te susin in ceea ce zici. Mi se pare destul de normal ca genul pe care il prezinti intr-un set sa-l prezinti si intr-un club. Multi ajung sa puna muzica in club doar de dragul de a arata ca sunt "DJ", sa apara pe nu stiu ce afis numele lui sau sa vada nu stiu ce fata ca "Vai el e DJ!". Si la fel cum o zicea si "Anonim" mai sus chiar te poate induce in eroare faptul catu vezi la el un Promo cu Tech-House dar cand vrei sa-l inviti iti zice "Stii eu in club la mine pun comerciale!" Atunci a pierdut asa zisul "DJ". Si ca tot veni vorba de mapa, poti sa-ti faci treaba si cu 2 CD-uri daca le-ai ales bine si stii ca prinde bine acolo unde trebuie sa ajungi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Dj *****: dar promo-ul n-are nici o legatura cu ce bag eu in club.
    -simplu : omului ii place muzica comerciala si la club se cere numa' tech house ... cu ce e el de vina ? lasa-l sa se simta bine la promo mixuri macar daca in club i se cere altceva!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa inteleg ca raspunsul tau la "Ce reprezinta un promo-mix ?!" este: "lasa-l sa se simta bine la promo mixuri macar daca in club i se cere altceva!"
    Wow .. daca esti dj, lasa-te, n-ai inteles intrebarea, mesajul si in general nimic din ce am scris. Mai mult, sa inteleg din raspunsul tau, ca un dj care face un promo-mix cu alt gen de muzica, decat ceea pune e ca si o curva ?! Odata ce in club pune altceva decat ceea ce-i place, e clar ca o face "For the love of the money", nu ?! Cum se numesc persoanele care o fac ptr bani si nu din placere ?! Uhhh ... ma abtin.

    RăspundețiȘtergere
  11. tu de criticat critici dar daca tu esti rezidentul unui club in care esti obligat sa pui tech-house, promo mixurile le vei face tech-house?

    RăspundețiȘtergere
  12. Ehh, abia acesta este raspunsul pe care-l asteptam, "daca cineva te obliga". Cum mortii ma-sii sa te oblige cineva sa pui un stil de muzica pe care nu-l agreezi, nu-ti place sau nu te reprezinta ?! Nu exista ! Daca nu e stilul care te reprezinta, te retragi. Exista doar dj curve - care pun muzica pentru bani, exista dj care habar nu au ce inseamna un promo mix, exista dj care intra in pupitru si pun altceva decat ceea ce le place lor doar pentru a fi in centrul atentiei, doar pentru faima, pentru a se simti importanti. Ei bine aceasta ultima categorie, este si categoria care s-ar vinde gratis unui club, doar pentru a putea pune muzica sau de a avea acces intr-un pupitru.
    Si inca nu s-a inteles intrebarea: Ce reprezinta un promo-mix ?!!?!?!?!?!!?
    Ei bine raspunsul am incercat sa vi-l induc, insa unii sunt prea redusi sa inteleaga, ca si la pupitru de altfel, ca un promo-mix este modalitatea prin care faci cunoscut stilul de muzica pe care-l difuzezi, numele tau de Dj, numele clubului si nu in ultimul rand a pieselor pe care le vezi sa ajunga super hituri.

    RăspundețiȘtergere
  13. Un promomix ar trebui sa aiba 2 intelesuri:

    promomix pentru promovarea muzicii - si anume a unor piese (de obicei aparitii recente) - poti sa faci daca vrei su un promomix cu cele mai tari manele aparute luna asta dar slava domnului ca nu apar pe banda rulanta

    promomix pentru promovare stilului de muzica pe care il sustii/abordezi ca dj - aici iti dau dreptate - prea multi ies la rampa cu promomixuri care nu raman decat in "sertaru'" electronic de pe cloud sau blog

    eu unu nu sunt decat un bosorog activist de partid (partidul muzicii bune - adica aia de nu o auzi toata ziua in heavy rotation la radio ca oricat de buna ar fi te nenoroceste la neuron cu versuri tampe) - nu mi-am sustinut decat stilul meu si nu am ce cauta prin club sa pun comercial - slava imparatiei insa ca nu imi castig existenta din asta - altfel poate as fi fost nevoit sa ma prostituez si eu muzical

    inna is not hot - luati-va versurile de 2 bani si lasati oameni mai inteligenti sa transmita mesaje.

    RăspundețiȘtergere