marți, 3 noiembrie 2009

Balul bobocilor - Liceul "Emil Racovita" Vaslui

Anul acesta mi-a fost dat mai mult ca niciodata sa particip, fie pe partea de show, fie pe partea de organizare la foarte multe spectacole "Balul bobocilor" si nu pot spune decat ca sunt foarte dezamagit de majoritatea organizatorilor. Motivele ?! Sunt multe si poate nu e treaba mea sa le dezbat in aceste randuri, insa as putea enumera cateva din lucrurile pe care unii organizatori nu le-au inteles si poate nu le vor intelege niciodata, pentru ca asa cum spunea si Michael STAR "este un eveniment pe care unii il organizeaza o singura data in viata" .. 

SFATURI UTILE:

1 - Atunci cand alegi sonorizarea evenimentului, nu te zgarci la bani, cauta cea mai buna firma de sonorizare chiar daca e ceva mai scumpa, cu un portofoliu bogat, pentru ca e posibil ca balul tau sa se auda ca din butoi sau si mai grav .. SA NU SE AUDA !

2 - Daca tot faci o sceneta cu fragmente audio din diferite piese, macar cauta piese la o calitate cat mai buna ! E PLIN INTERNETUL ! PS: Pentru ca legaturile dintre piese sa fie cat mai placute, nu ezita sa ceri ajutorul unui dj profesionist.

3 - O scena la un asemenea spectacol, nepersonalizata intr-un mod placut, original (nu cu fundaluri din recuzita Casei de Cultura), este ca Adam langa Eva sau invers.

4 - Numarul gigant al echipelor participante la concursul de Miss & Mister, nu va mari frumusetea spectacolului, dimpotriva poate duce la plictiseala.

5 - Repetitiile pentru BB nu inseamna doar sa-i inveti pe boboci cum sa mearga pe scena, pentru ca oricum la spectacol, vor uita tot. Mai bine invata-i cum sa se imbrace, cum sa tina microfonul, cum sa zambeasca, cum sa vorbeasca, iesirile de pe scena, etc. Acelasi lucru este valabil si pentru prezentatori ! Mai bine alegeti unul din exterior, un om de radio, cu dictie, cu o voce placuta si puteti opta chiar pentru varianta in care balul sa nu fie prezentat de pe scena, mai ales daca prezentatorii nu au texte si ies doar sa spuna "A fost momentul X din program, urmeaza Y"

6 - Atunci cand alegi formatia / artistul invitat, nu te gandi doar la ce-ti place tie ! Intreaba-ti toti colegii, fa un sondaj chiar in tot liceul, vei fi mult mai mult apreciat. Pana la urma e un spectacol pe care-l faci pentru colegii tai, nu pentru tine.

7 - Cand alegi invitatul / invitatii nu te gandi doar la numele lor ! Gandeste-te la cate piese cunoscute au, care este vechimea lor pe piata muzicala, daca tu personal sau unul din colegii organizatori i-ai vazut vreodata sustinand un show si cauta filmulete din spectacole cu ei. Nu te arunca la un invitat, doar pentru ca are o piesa de top, aparuta peste noapte si in rest nu stii nimic, pentru ca e posibil sa te trezesti cu surprize neplacute. Da-le peste nas neinvitandu-i, daca au pretentii exagerate. PROST NU E CEL CARE CERE, CI CEL CARE DA !

Momentan astea sunt "sfaturile" care-mi vin in minte. Daca o sa-mi mai amintesc ceva, o sa completez.

................................................................................................................................................................

Peste 3 ore de show, galagie maxima si o atmosfera de nedescris, chiar daca Magnum, dj-ul pe care l-am avut in spate nu m-a ajutat in unele momente asa cum ar fi trebuit, insa tinand cont ca nu am lucrat de prea multe ori impreuna, e de inteles .. De mentionat, ca la acest show am fost doar Mc.

Multumesc si pe aceasta cale celor care ne-au invitat la petrecerea liceenilor de la Emil Racovita, suntem siguri ca nu am dezamagit si am demonstrat inca odata ca .. un show/Dj/Mc e mai mult decat un nume ..

 







Descarca inregistrarea audio a petrecerii din Club ARSENAL - Vaslui: Balul Bobocilor - Liceul Emil Racovita - Vaslui

Multumesc anticipat tuturor celor care vor promova acest blog prin mass-uri, status-uri sau alte mijloace.

PS: Opiniile mele legate de organizarea spectacolului BB, nu au nicio legatura cu Balul Bobocilor de la liceul Emil Racovita.

Un comentariu:

  1. ai video la cei care au cantat ultimii ? daca da , pune-l te rog pe youtube . mersi

    RăspundețiȘtergere