marți, 10 noiembrie 2009

Cum a fost "Balul Bobocilor" de la liceul tau ?!

Michael STAR a scris zilele acestea un articol pe site-ul personal, pe care o sa-l preiau cu mici modificari de text si de opinii la care astept, ca si el, parerile voastre personale:

Sezonul de “Balul Bobocilor” e pe final. Felicitari organizatorilor, acolo unde e cazul, rusinica celorlalti. Evident, si anul asta, multi organizatori, participanti si spectatori au avut deceptii. 

Una din greselile clasice de organizare a fost trupa sau artistul invitat, pentru ca multi dintre organizatori se axeaza pe numele invitatilor, de parca elevii ar veni la spectacol pentru X sau Y, pentru ca multi dintre organizatori se cred importanti daca au avut sansa / norocul sa se afle in clasa organizatoare. Un lucru pe care acestia nu l-au inteles si poate nu-l vor intelege multi altii in anii ce urmeaza, e acela ca elevii oricum vor veni la acest spectacol, indiferent daca aduci sa nu invitati, indiferent cine este el. "Moda" invitatilor a fost lansata undeva in urma cu 10 ani (inclusiv eu in orasul natal am fost "motorul" la un astfel de eveniment) doar pentru ca spectacolul in sine era saracacios si se incerca intr-un fel a se pune o "cireasa pe tort" spectacolului in sine. In timp, s-a ajuns la un "razboi" tacit intre licee si o "concurenta" la modul - Ce liceu a adus cel mai tare / scump invitat ?!. Elevii nu vin pentru invitati, ci doar pentru spectacol ! Faceti spectacolul deosebit, inedit, concurentii sa se prezinte impecabil si invitatul nu va mai conta. Drept dovada, sunt foarte multe licee in tara, care nu au avut niciun invitat si spectacolele lor au fost mult mai reusite decat altele la care au existat invitati. Intreb: Ce premii au primit elevii castigatori la finalul spectacolului ?! Raspuns: NIMIC ! Premii de tot rasul, constand in diverse (dupa caz - baiat / fata) abonamente la sali de fitness, truse de machiaj, genti pentru laptop, ochelari de soare sau alte aberatii inutile. Daca tot au fost niste "smecheri" cei care au organizat spectacolul, atunci ar fi trebuit ca in primul rand, cei mai castigati sa fi fost elevii, ei au depus cel mai mare efort pe scena, datorita lor s-a umplut sala (daca s-a umplut) !

Ce nu inteleg organizatorii e ca acest spectacol ar trebui sa-l organizeze pentru colegii lor si nu pentru satisfacerea lor personala.

In fiecare an exista deceptii majore – trupe care nu-si cunosc propriile piese, trupe care sunt varza live, trupe care habar n-au ce sa faca pe o scena, insa au fost invitate doar pentru ca sunt "un brand" (asa cum comenta un ciumpalac la unul din articolele de mai jos). In principiu in fiecare an exista 1-2 trupe care de la distanta conduc in topul deceptiilor. Anul asta parca, din pacate, sunt mai multe ca niciodata.

Cum a fost la tine la bal ?! Cum ti s-a parut organizarea, sonorizarea, amenajarea scenei, promovarea, premiile pentru elevii castigatori ?! Cine a cantat si cum ?! Ai idee ce sume s-au platit pentru formatia invitata ?! Ce ai fi facut tu cu banii respectivi ?! Tinand cont ca tu si colegii tai va distrati, in timp ce alti elevi, copii, batrani sufera, te-ai gandit ca ai fi putut face un gest caritabil cu banii oferiti invitatilor ?! Crezi ca banii respectivi puteau fi transformati in burse pentru elevii cu rezultate deosebite la invatatura sau cei care nu au posibilitati financiare ?! Astept raspunsuri la aceste intrebari sau alte comentarii, sugestii pentru viitori organizatori.

2 comentarii:

  1. WoW!!!
    nici nu ma gandeam la o astfel de perspectiva...chiar ai dreptate in legatura cu banii luati la bal pe intrare...chiar ar putea fi donati unor oameni care chiar au nevoie de ei,pt k oricum invitatii au destui bani

    BV p[t sugestie,eu te sustin

    stima si respect

    semnat Lady Morgaine

    RăspundețiȘtergere
  2. "Lady morgaine" ,nu te "mai wow " atata .sa ti explic unde ajung banii luati la bal din vanzarea biletelor .O parte din ei se datoreaza discotecii,clubului unde se desfasoara balul,cealalta parte se datoreaza formatiilor care nu cer sume de 5 milioane ci cer sume de " N" ori mai mari.Nu inteleg de ce sustineti ca organizatorii fac balul pt ei.nici nu aveti idee cata munca sta in spatele acestui bal,cate contracte,cate milogeli pt sponsorizari de la firme ,cate chitante,cate repetitii,si multe altele.V ati gandit vreodata biletele din ce bani sunt facute la tipografie sau invitatiile profesorilor sau transportul formatiilor si cazarea lor ,consumatia de la masa profesorilor? . Stiti ce niciodata nu mi a placut? Lipsa asta de informare pe care o au unii ,dar stim cu totii cum se spune : Prostul pana nu i fudul nu se simte prost destul ".

    RăspundețiȘtergere