joi, 15 aprilie 2010

Dragoste, sentimente, prieteni, cariera sau interese ?!

Hai sa vorbim putin si despre dragoste, ca tot e un sentiment pe care-l traim in fiecare zi, fie ca e dragostea pentru o persoana de sex opus, fie ca e dragostea pentru parinti, familie, etc. Este un subiect controversat, complex, un sentiment pe care il punem la indoiala de cele mai multe ori, ni-l dorim, tanjim dupa el, dar ne batem joc atunci cand il avem, renuntam de cele mai multe ori foarte usor la ce cladim in ani de zile. Vorbesc de o relatie .. 

N-as vrea sa fac eu teoria sentimentelor, pentru ca de-a lungul relatiilor pe care le-am avut, am iubit, am inselat si am gresit poate in mai mare masura decat persoana de langa mine. Ma gandesc insa la faptul ca fetele sunt cele care aspira cel mai mult la o dragoste pura, adevarata, sa se simta iubite, respectate, tratate cu atentie, "gandacite" (alintate) .. iar atunci cand le primesc pe toate, surprinzator .. dau cu piciorul, renunta, pun in fata relatiei alte aspecte ale vietii. 

Ciudateniile intalnite si auzite de-a lungul timpului m-au facut sa cred ca atunci cand e vorba de o relatie sunt naiv, naiv rau de tot. Ca am ramas printre putinii care mai crede in sentimente, in respect, in reciprocitate, ca sunt singurul care mai crede ca dragostea poate invinge orice problema, ca persoana care te iubeste daca-ti este alaturi poti trece peste orice .. m-am uitat la prea multe filme, stiu. Corect, am vazut cateva filme in ultima perioada in care dragostea supravietuia si dupa ani de zile, desi partenerii au trait despartiti, fara sa stie nimic unul de celalalt si nu as fi putut sa nu ma intreb daca mai e posibil asa ceva in ziua de azi, daca relatiile sunt bazate cu adevarat pe sentimente sau pe diferite interese ?!

Mai curios ar fi insa sa aflu, daca ati fi pusi in situatia de a alege intre bani, dragoste, cercul de prieteni, interese sau cariera, ce ati alege ?! Sa ramaneti langa persoana care va iubeste sau sa fiti mai bogat, cu o cariera mai impresionanta, intr-un alt cerc de prieteni, etc etc ?!

Lansez un sondaj, la care am rugamintea, sa votati sincer, fara ipocrizie .. Tineti cont de cum sunteti voi in realitate, cu adevarat, nu de cum ati vrea sa fiti. Nu va vede nimeni cand votati, nu stie nimeni cine sunteti, asa ca nu aveti niciun motiv sa va ascundeti.

Un comentariu:

  1. Personal,prefer sa fiu langa persoana care ma iubeste.Alaturi de ea si impreuna am putea avea si celelalte lucruri esentiale unui trai decent sau chiar mai bun(bani,cariera,faima,etc..)
    (observ ca nu a mai raspuns nimeni ;)) strange )

    RăspundețiȘtergere